Hoe kies je de juiste krabpaal voor uw kat

Hoe kies je de juiste krabpaal voor uw kat

Category : Uncategorized

Alle katten eigenaren zullen zich op een dag afvragen, waarom krabt mijn kat mijn meubels kapot? Deze vraag is heel logisch. De juiste krabpaal zal uw meubels beschermen. Waarom? Omdat een kat die zich verveelt of die zijn speeltjes niet leuk vind eerder gaat beginnen aan het kapot krabben van de meubels. Het krabben en uitstrekken is natuurlijk gedrag van een kat, bovendien is dit ook essentieel voor de gezondheid en de groei. Vooral kittens houden van krabben, uitstrekken en klimmen. Zodra je het juiste katten meubilair hebt aangeschaft zullen kittens snel leren dit te gebruiken in plaats van uw eigen meubels.

Het trainen om de krabpaal te gebruiken zal veel makkelijker zijn als je er een hebt aangeschaft vanaf het begin, zorg daarom dat deze in huis is voordat u de kitten in huis haalt. Er zijn trucjes die je kan gebruiken om de aandacht van de kitten naar de krabpaal te trekken, bijvoorbeeld door er wat kattenkruid op te smeren. De meerderheid van de katten zal de krabpaal dan meteen gebruiken.

Een krabpaal (verticaal of horizontaal) bestaat in veel verschillende kleuren, hoogtes en variaties. Kies iets stevigs wat niet makkelijk omvalt zodat uw kat of kitten zich er niet aan kan bezeren. De grootte van uw kat als deze volgroeid is, is de hoogte van de krabpaal moeten bepalen. De beste krabpalen zijn gemaakt van massief hout, dit is robuust en stevig. Hoe de krabpaal gemaakt is, is erg belangrijk. Sommige fabrikanten gebruiken pershout als basis of hout van slechte kwaliteit. Als u kiest voor een met tapijt bedekt stuk, moet het tapijt erg sterk zijn. Hoe minder naadlijnen, hoe beter. Het is verder ook belangrijk om te zoeken naar materialen die niet vervagen of van kleur veranderen.

Een doe-het-zelf krabpaal of kist moet zorgvuldig gemaakt en gecontroleerd worden. Het hout moet niet te zacht en niet te hard zijn, maar ook bijvoorbeeld welk soort touw u gebruikt is erg belangrijk. Sizeltouw is een soort wat uitzet terwijl het opdroogt, tijdens het uitzetten kan het breken. Een goede houtsoort is Cedar hout, dit is zacht genoeg voor de kat. Het belangrijkste is dat het hout niet in contact is geweest met chemicali├źn, kleurstoffen of houtbehandelingen. Een zelfgemaakte krabpaal of kist kan zowel decoratief als nuttig zijn. Net zoals voor kinderen, zult u sterkte materialen en grote onderdelen moeten zoeken om het risico op verstikking te minimaliseren.

Als om een of andere reden je kat zich echt totaal niet aangetrokken voelt tot een krabpaal en nog steeds aan uw meubilair krabt, probeer dan een van de volgende trucs:

Spuit water op uw kat, bijvoorbeeld met een plantenspuit. De kat ervaart het bespoten worden met water als negatief waardoor hij het krabben zal verbinden aan deze negatieve ervaring.

– Bedek het krabgedeelte met een losse deken, hier kan niet aan gekrabd worden omdat het verplaatst.

– Gebruik dubbelzijdig tape op uw meubilair, de kleverige substantie zal ervoor zorgen dat de kat stopt met krabben.

Met de bovenstaande tips voor uw kat en zijn of haar krabpaal is de aanwezigheid van uw kat nog leuker!