Maine coon

Oorsprong                                                                     

De Maine Coon is één van de oudste Noord-Amerikaanse rassen. De legende gaat over een kruizing tussen een wilde kat en een wasbeer (raccoon). Deze genetisch onmogelijke kruizing wordt ingegeven door de vacht en de staart die aan een wasbeer doen denken.In 1861 werd de wit-zwarte kat Captain Jencks voor het eerst met succes getoond op kattententoonstellingen in Boston en New York. In 1895 heeft een tabby Maine Coon de Best in Show prijs gewonnen in de New Yorkse Madison Square Garden. Door de populariteit van de Perzen en Siamezen heeft het nog tot de jaren ’50 geduurd tot het ras herontdekt werd.

In 1960 werd de rasstandaard opgesteld en de officiele erkenning kwam bij de CFA in 1976 en bij de FIFé in 1980. Vooral de laatste jaren is de populariteit van de Maine Coon enorme gegroeid.

Karakter

Zachtaardig met een beschouwelijke kijk op de wereld. Sterke persoonlijkheid, sociaal en niet agressief. Zijn speelse en aanhankelijke karakter maakt hem tot een perfecte huisgenoot.

Uiterlijk

Zeer groot 5 tot 10 kg. Gelijkmatig gebouwd en erg gespierd. Stevige botten. Geeft een krachtige en robuuste indruk. Lange stugge haren.