Uitdroging bij katten: oorzaken, symptomen en behandeling

  • -

Uitdroging bij katten: oorzaken, symptomen en behandeling

Category : Uncategorized

Uitdroging is het verlies van de lichaamsvloeistof van de kat. Soms is het misschien niet alleen water. Het bevat mineralen zoals natrium, kalium of chloride, die het lichaamssysteem kunnen verstoren.

Over het algemeen is uitdroging vaak een symptoom van andere ziekten. Dit kan worden gecorrigeerd door rehydratatie, waardoor vloeistof in het lichaam van de kat wordt teruggebracht tot het oorspronkelijke evenwicht.

Symptomen van een kat met uitdroging.

Symptomen van katten met wateraandoeningen zijn wanneer de huid recht in de nek wordt getrokken en uitgerekt zoals tenten niet onmiddellijk terugdeinzen. Bij normale katten krimpt het direct als het wordt getrokken en losgelaten. Als de kat deze aandoening heeft, laat dit zien dat de kat een ernstige uitdroging heeft. Moet onmiddellijk naar de dierenarts worden gebracht.

Andere symptomen Het volgende kan worden gevonden.

-Droog tandvlees
-Lui
-Niet eten

Dringende behandelingsrichtlijnen

Als we ontdekken dat onze kat ernstig uitgedroogd is, moet je eerst controleren of de kat nog water kan eten. Als je nog steeds water kunt eten, breng de kat dan koel en kalm aan, zoals een kamer met airconditioning. En probeer koud water te eten. Drinkfontein van katten kan worden gebruikt om de kat te stimuleren meer water te eten.

Als de eigenaar genoeg ervaring heeft. Kan door de huid zouten. De zoutoplossing moet een lactaatringer zijn en mag niet groter zijn dan 300 ml. Als de eigenaar niet zeker is of geen ervaring heeft, moet hij de kat naar de dierenarts brengen om de juiste oplossing te vinden om door te gaan.

Richtlijnen voor Preventie

Controleer of de katten die we voeren, voldoende worden bewaterd met een kom water op de juiste plaats. Het moet vers water zijn. Sommige katten geven misschien de voorkeur aan water van fonteinkatten, wat prettiger is. Met inbegrip van sommige katten die vrij gevoelig zijn voor haarverlies, willen ze misschien graag drinken uit een brede platte kom. De kom zal geen tentakels zijn om te drinken.