Voeding voor je kat

  • -

Voeding voor je kat

Category : Uncategorized

Foods
Eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen zijn de essentiële stoffen in ons lichaam.

Het vlees:
Rijk aan eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, het is de basis van ons dieet. Rundvlees, paard, konijn en kip zijn het vlees waar we het meest van houden.

Slachtafval:
Bron van eiwitten, we houden van het hart, de nieren, de milt, de spiermaag.

De vis:
Rijk aan minerale zouten en hoogwaardige eiwitten, we zijn er dol op. Serveer het gekookt en zorg ervoor dat je alle randen verwijdert.

De eieren:
Sommigen van ons vinden het leuk. Bron van eiwitten en vitamine A, je moet ze gekookt serveren, behalve het geel dat je rauw kunt aanbieden.

De melk:
Het bevat verschillende voedingsstoffen die nodig zijn voor het lichaam, melk is de drank die we het meest gevangen hebben. Volwassen, we vinden zijn voedingsstoffen (in kleinere hoeveelheden) in andere voedingsmiddelen. Dus, als je partner een kwetsbare maag heeft, misbruik het dan niet.

LET OP:
Uien (zelfs gekookt) vernietigen de rode bloedcellen. Chocolade of cacaopoeder en koffie kunnen leiden tot hyperexcitatie en soms dodelijke tetanusaanvallen.
De kazen:
Hun calcium is goed voor onze botstructuur.

Vet:
We verteren ze goed, maar pas op dat je het niet misbruikt.

Granen, pasta en rijst:
Ze brengen extra energie naar het rantsoen. De rijst en pasta moeten erg gaar en gewassen zijn en mogen desondanks niet op prijs gesteld worden.

Het gras:
Ja, zelfs als het geen eten is, eten we het. Het vergemakkelijkt de darmtransit en helpt bij het wegwerken van haarballen die we slikken en ons likken. De kleine braaksel dat soms resulteert hoeft u zich geen zorgen te maken.

Water:
Fris en regelmatig vernieuwd, het moet permanent beschikbaar zijn. Als we er slechts gematigd van genieten, naast kroketten die nog steeds erg zout zijn, is het welkom. De meeste katten hebben last van uitdroging. Een drinkfontein zou een goede optie kunnen zijn in plaats van katten voor katten. Het mannetje moet absoluut drinken voor de eeuwigheid van zijn nieren. Snijd het water met een beetje melk als je kat maar heel zelden uitdooft.