Waarom kat bibbert

  • -

Waarom kat bibbert

Category : gezondheid

Huisdieren (vooral katten), zoals mensen, hebben soms tremoren (tremoren). Er zijn veel redenen voor het optreden ervan. Voordat je je huisdier helpt, moet je erachter komen waarom de kat beeft.

Situaties die geen zorgen baren

Tremor is niet altijd de oorzaak van de ziekte. Er zijn veel redenen waarom dit fenomeen geen grote zorg is.

Kilte

De meest voorkomende oorzaak van koude rillingen in het lichaam van het dier is koud. Niemand is immuun voor onderkoeling – en de kat is geen uitzondering. Als het koud is, kan het op verschillende manieren beven: grof (dit kan met het blote oog worden gezien) of fijn (het is gemakkelijk om de schok op te merken door je hand in het lichaam van het kind te steken).

Gewoon trillen van kou zou geen angst moeten veroorzaken. Er moet echter aan worden herinnerd dat de kat bij te lage temperaturen ziek kan worden. Daarom is het noodzakelijk om al het mogelijke te doen zodat er geen overmatige koeling en schudden is (verwarm de kamer op de juiste manier, gebruik kleding voor dieren).

Emotionele onrust

De oorzaak van periodieke trillingen van een huisdier kan bepaalde emotionele toestanden zijn. Bijvoorbeeld sterke angst, ongemak door het verschijnen van vreemden thuis, agressie. De beving wordt in dit geval veroorzaakt door spanning waarbij de kat betrokken is. Het dier ziet eruit als een uitgerekte draad die snel zal breken, en vanaf dat begint het te schudden.

Niet alleen negatieve emoties kunnen zo’n toestand veroorzaken. Een kat die plezier ervaart, kan ook van tijd tot tijd beven. Veel eigenaren merken op dat wanneer ze ‘s avonds terugkomen van het werk en de verveelde kat naar hen toe rent, het tegen zijn voeten wrijft en tamelijk letterlijk schudt van vreugde. Dit is normaal. Laat uw huisdier niet lang alleen als het zo moeilijk is om door afscheiding te gaan.

Geslachtshormonen

Een veel voorkomende reden waarom een kat trilt is vanwege hormonale stormen. Ze schudden het lichaam van het dier wanneer het moet worden bedekt. In dergelijke periodes markeert de man woedend alles om hem heen, schreeuwt hysterisch, eist de bruid en lijdt aan een beving die zijn hele lichaam bedekt – van het oor tot het einde van de staart.

Hetzelfde geldt voor katten. Ze trillen vaak tijdens warm weer. Het is beter om dergelijke dieren niet te laten kwellen. Als kittens niet in je plannen zijn, steriliseer dan je huisdier of koop in ieder geval pillen die seksueel verlangen verminderen.

Slaperig trillen

Soms merken eigenaren dat de kat huivert wanneer hij met zijn ogen dicht ligt. Tremor is in dit geval niet permanent. In plaats daarvan kunnen we praten over het periodiek beangstigen van het lichaam of de afzonderlijke delen ervan (bijvoorbeeld poten).

Maak je geen zorgen. Als er geen andere symptomen zijn, zegt zo’n sensatie alleen dat het dier zo ontspannen mogelijk is en echt plezier van rust krijgt … Soms rilt de kat echter van een nachtmerrie, waarin bijvoorbeeld een enorme hond hem achtervolgt of de gewenste worst wordt genomen. Dit is niet eng. Het dier wordt wakker – en alles komt goed. Je kunt wakker worden in een snuifje.

Beven als een alarmerend symptoom

Er zijn veel verschillende pathologieën waarin de kat beeft. de meest voorkomende:

  • Nierstoornissen worden vaak een factor bij het schudden van een kat. Vereiste verplichte medische interventie, anders kan het dier chronische pathologie krijgen (bijvoorbeeld urolithiasis).
  • Ontsteking van de neus en luchtpijp is een ziekte van het bewegingsapparaat, waarbij meestal de ledematen trillen. Onbehandeld kan het fataal zijn.
  • Epilepsie is een vrij ernstige aandoening die de hulp van een dierenarts vereist. Het lichaam van de kat beeft met hem. Bovendien zijn er symptomen zoals “glazen” ogen, verhoogde speekselvloed, evenals verminderde eetlust, apathie. Als u een kat niet behandelt, kan deze verlamming verbreken.
  • Parasitaire infectie is een van de meest voorkomende oorzaken van katachtige tremoren. Ziekten in deze groep omvatten bijvoorbeeld toxoplasmose, vlooieninfectie. Als het dier periodiek met zijn hoofd schudt, wordt het hoogstwaarschijnlijk bedroefd door een oor teek.
  • Otitis of congestie in de oren veroorzaakt ook hoofdkrampen.
    Uitputting van het lichaam. Als de kat bibbert van een sensatie, is hij niet actief, onverschillig voor games en andere bezigheden, is het mogelijk dat hij voedingsstoffen, vitamines of nuttige sporenelementen mist. Vooral schadelijk voor de gezondheid van het dier beïnvloedt het tekort aan B-vitamines en calcium. Het verbeteren van uw dieet kan het probleem oplossen. Bij normale voeding stopt de kat met beven.

 

Op zoek naar het antwoord op de vraag waarom de kat schudt als een espblad, is het noodzakelijk om alle factoren te analyseren en beter naar het dier te kijken. Zijn er andere symptomen en zo ja welke; Is de emotionele toestand van het dier stabiel? wil hij “lopen”; tremor treedt op wanneer het dier slaapt of wakker wordt; enzovoort.

Dit alles maakt een enorm verschil. Als de tijd verstrijkt en de situatie niet normaliseert of als er waarschuwingssignalen zijn, moet de kat zo snel mogelijk aan specialisten worden getoond.